Feyenoord in de finale van de beker

maart 2016 • Samenvattingen

De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk de betere partij, terwijl AZ wat last leek te hebben van Kuip-vrees. Feyenoord kreeg kans op kans en kwam uiteindelijk via een eigen doelpunt van Henriksen op voorsprong.

AZ leek zich na rust echter herpakt te hebben en het eerste gedeelte van de tweede helft gaf een heel ander beeld: nu waren het de Alkmaarders die een aantal keer net naast een goal grepen. Die kregen ze uiteindelijk toch, opnieuw via de voet van Henriksen.

Hoewel AZ forse kansen kreeg om op voorsprong te komen, kon Michiel Kramer door onoplettendheid in de verdediging 2-1  voor de thuisploeg maken. Een verzilverde strafschop via de voet van Dirk Kuyt gooide de wedstrijd definitief in het slot: 3-1.

Het betekent een interessant affiche voor de bekerfinale: Feyenoord – FC Utrecht, op 3 mei.