Samenvatting Feyenoord – ADO Den Haag (5-1)

december 2016 • Samenvattingen

Dankzij een zeer eenvoudige zege op ADO Den Haag heeft Feyenoord zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. In De Kuip werd het maar liefst 5-1.

Binnen zeven minuten was Dirk Kuyt al dicht bij de openingstreffer, maar doelman Robert Zwinkels redde knap. De 1-0 volgde in de 34ste minuut. Uit een voorzet van Karim El Ahmadi kopte Nicolai Jørgensen fraai raak.

In de tweede helft werd de droom van ADO compleet verwoest. Thomas Meißner veroorzaakte een strafschop: Kuyt bleef koel en schoot de tweede treffer van Feyenoord binnen. Niet veel later was de aanvoerder opnieuw trefzeker, na het binnenglijden van de voorzet van Jørgensen.

Karim El Ahmadi zette de 4-0 op het scorebord en tien minuten voor tijd scoorde Kuyt zijn hattrick. Zwinkels haalde de spelmaker neer in het strafschopgebied en opnieuw bleef Kuyt rustig vanaf de penaltystip.

Gervane Kastaneer redde de eer voor ADO, door op aangeven van Sheraldo Becker de enige treffer van de Hagenaars te maken.