Samenvatting Heracles Almelo – FC Utrecht (2-1)

maart 2017 • Samenvattingen

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt. FC Utrecht werd met 2-1 verslagen.

Beide ploegen speelden opportunistisch in de eerste helft, maar Utrecht kwam tot de meeste kansen in het eerste bedrijf. Heracles-doelman Bram Castro kreeg de nodige ballen te verwerken en moest in de 26e minuut vissen.

Soufyan Amrabat kreeg de bal in de voeten gespeeld en bediende Sébastien Haller, die op zijn beurt Gyrano Kerk bereikte. De aanvaller stuitte op Castro, maar Yassin Ayoub was er als de kippen bij op de rebound binnen te werken.

Heracles kwam snel uit de startblokken na de thee. Een lange bal van Justin Hoogma was perfect voor Brandley Kuwas, die doelman David Jensen te slim af was en de bal in het lege doel schoot. De thuisploeg hield zich daarna bezig met het tegenhouden van de Domstedelingen.

Toch kreeg Heracles uitzicht op de tweede treffer. Samuel Armenteros kwam net te kort, terwijl een vrije trap van Kuwas rakelings naast ging. In de slotminuten zette Thomas Bruns de 2-1 op het scorebord. De middenvelder kwam mee naar voren en zag zijn eerste inzet gekeerd worden door Jensen, maar kopte de rebound binnen.