Logo Voetbalblog
Hier zijn 10 redenen waarom je faalt met FIFA

april 2016 • FIFA-tips

Hier zijn 10 redenen waarom je faalt met FIFA

Het volgende scenario komt je misschien bekend voor: je had een dagje vrij en keek er naar uit om online te heersen met Real Madrid. Jammer dan: je verliest vijf potjes op rij en doet drie keer een rage quit. Terwijl je grienend de controller naar het hoofd van je vriendin gooit, vraag je je af hoe je in vredesnaam zo slecht in FIFA kan zijn. Wij geven 10 redenen waarom.

10. Laat die fukking sprintknop los

Klinkt als een obvious tip, maar in de verdediging of op het middenveld aannemen met de sprintknop is dodelijk. Je speler zal de bal te ver voor zich uitspelen, met alle gevolgen van dien. Het beste is om op het middenveld nooit te sprinten, de controle te behouden en met een slimme move of goede pass een aanvaller te bereiken.

Sprintknop los FIFA 16

© EA Sports

9. Stop met lange ballen

Een vast recept om te scoren in FIFA was het geven van een hoge pass richting een snelle spits, maar dat is in FIFA 16 een stuk lastiger. Als je tegenstander een beetje fatsoenlijke verdedigers heeft, betekent een lange bal 9 van de 10 keer balverlies. Meer kans op succes: schieten van afstand, snel passen, je tegenstander voorbij gaan met een goede dribbel of voorzetten.

Lange bal FIFA 16

© EA Sports

8. Je gebruikt de dribbelknop niet

Nog zo’n obvious tip, maar wel een belangrijke: gebruik die dribbelknop! Vooral als je een technische buitenspeler onder de knoppen hebt (Messi, Ronaldo, El Ghazi), is dit een eenvoudige manier om je tegenstander te passeren.

Irritantste tegenstanders FIFA 16

© EA Sports

7. Je gebruikt geen trucjes

Scharen maken met verdedigers is wat te veel van het goede, maar fake moves en pirouettes zijn aanvallend een goede en verrassende manier om je tegenstanders te dollen. En het ziet er supercool uit, natuurlijk.

FIFA 16 skill move

© YouTube

6. Je bent voorspelbaar

Dit gaat natuurlijk hand in hand met de vorige punten: als je speelt als een doorsnee FIFA’er zul je nooit in het voordeel zijn. Probeer eens wat anders dan simpele steekpassjes of kansloze voorzetten en zet je tegenstander op het verkeerde been.

Voorzet FIFA 16

© EA Sports

5. De verkeerde formatie

Iedereen wil 4-3-3 spelen, maar als je zuigt in verdedigen is het beter om voor een veilige 5-3-2 formatie te gaan. Houd je graag het balbezit? Pak het 4-4-2 systeem met meer mankracht op het middenveld. Houd bij het kiezen van je formatie natuurlijk ook rekening met de spelers die je tot je beschikking hebt.

Team management FIFA 16

© EA Sports

4. Verkeerde spelers

FIFA is geen echt voetbal. Verre van zelfs. Die trage routinier mag in real life dan een nuttige kracht zijn, in de game vervang je hem beter met een snelle middenvelder. Pluis voor je gaat spelen grondig de statistieken van je beschikbare spelers uit en kijk of je elk mogelijk voordeel benut.

FIFA slechte spelers

© YouTube

3. Het ligt niet aan jou

Laten we eerlijk zijn: FIFA naait je soms waar je bij staat. Verdedigers die spontaan polio krijgen, ballen die vijf keer tegen de paal en lat afketsen, keepers die ballen laten glippen; soms lijkt het wel alsof je niet mág winnen. Leg je er bij neer en probeer het gewoon nog eens.

2. Je bent niet zo goed als je denkt

Maar een miniem groepje spelers is écht een baas in FIFA. De rest (waar jij en ik er waarschijnlijk één van zijn) zal gewoon moeten accepteren dat ze gemiddelde tot degelijke spelers zijn. Hetgeen natuurlijk níet betekent dat je niet een heel eind kunt komen met geconcentreerd spel.

FIFA excuses

1. Blijf rustig

Frustratie is dodelijk tijdens het gamen. Wij herhalen: dodelijk. Word je agressief omdat je na vijf seconden een goal tegen krijgt? Blijf niet in die frustratie hangen, hoe moeilijk dat ook is. Het leidt er namelijk toe dat je onnodige risico’s neemt, verdedigers naar voren laat rennen, kansloze doelpogingen onderneemt en hoogstwaarschijnlijk nog dikker pakkie krijgt. Keep calm and carry on.

Rage quit

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog