Logo Voetbalblog
10 simpele tips om minder te verliezen met FIFA 18

oktober 2017 • FIFA-tips

10 simpele tips om minder te verliezen met FIFA 18

Ja, FIFA 18 is heel andere koek dan de vorige game. Misschien heb je het spelletje al onder de knie, maar er is ook een grote kans dat je controller meermaals door de kamer is gevlogen. Wij helpen je met 10 tips voor FIFA 18!

10. Zet auto switching UIT op je controller

Misschien wel één van de belangrijkste tips om frustraties in FIFA 18 te voorkomen. Kies bij Controller Settings altijd voor Air balls in plaats van Auto. Op die manier kiest niet de computer, maar jijzelf welke speler wordt geselecteerd. Een absolute must om meer controle over het spelletje te krijgen.

FIFA 18 air balls

© EA Sports

9. Zet je camera op Co-op

FIFA 18 co-op-camera

© EA Sports

Dan de camera in FIFA 18: veel mensen zetten deze op Tele Broadcast – de standaardview – maar de allerbeste optie is eigenlijk Co-op. Waarom? Co-op staat het verst van het veld af, waardoor je de hele grasmat kunt overzien. Meer overzicht dus! Als je goede ogen hebt (of een grote tv), dan kun je er zelfs voor kiezen om de Zoom helemaal op 0 te zetten en Camera height op 20.

8. Kies de goede formatie

FIFA 18 Formatie

© EA Sports

Verdedigen is verdomd lastig in FIFA 18 en het is daarom belangrijk dat je je opstelling onder de loep neemt. Over het algemeen geldt dat een formatie met één of meerdere verdedigende middenvelders vereist is. Denk bijvoorbeeld aan 4-3-3 Holding, 4-4-2 Holding of 4-2-3-1. Zorg wel dat je altijd spelers op de vleugel hebt, zodat je de bal in de 16 kan afleveren. Daarover later meer.

7. Selecteer spelers met de rechterstick

FIFA 18 onderscheppen

© YouTube

Zowel aanvallend als verdedigend is dit een beproefde methode om je tegenstanders voor te zijn. Niets geen traag gedoe met L1 of LT, maar gewoon razendsnel wisselen van speler door de rechterstick richting je gewenste speler te sturen. Vooral handig als je een bal wilt onderscheppen, of dat nou verdedigend of aanvallend is.

6. Gebruik de tackle-knop niet zomaar

FIFA 18: verdedigen als een baas

© YouTube

Druk zetten op je tegenstander en hem met een tackle van de bal zetten werkt uitstekend op de andere helft, maar op je eigen helft kun je beter afwachtend spelen en oppassen met slidings en tackles. Voor je het weet time je verkeerd en heeft je tegenstander vrij baan naar de goal.

5. Effectief verdedigen met jockey en team-mate contain

FIFA 18 verdedigen

© YouTube

Verdedigen doe je in FIFA 18 dus niet met slidings, maar afwachtend spel. Maar hoe verover je de bal dan? Met jockey (L1 op PS4, LT op Xbox) druk je aanvallers weg van de 16. Als de situatie te dreigend wordt roep je er met team-mate contain verdedigers bij. Een effectieve manier om balbezit te krijgen!

4. Voorzetten zijn easypeasy

In FIFA 17 waren voorzetten zo nutteloos dat elke bal praktisch in de handen van de keeper of in de voeten van de verdediger belandde. Wees gerust, want in FIFA 18 zijn voorzetten ouderwets overpowered. Zó overpowered dat elke voorzet, mits je de pass op de goede positie geeft, op het hoofd van je spits belandt. YouTuber Ovvi heeft in onderstaand screenshot de ideale positie voor een voorzet gemarkeerd.

Perfecte plek voor voorzet

© YouTube / Ovvi

3. Sterke én simpele nieuwe dribbel

FIFA 18 sterke dribbel

© YouTube / KRASI

Afrekenen met een lastige verdediger? Laat de sprintknop los en beweeg de linkerstick voortdurend naar links en rechts, waardoor je slalommend je man passeert. Handig voor mensen die niet zo begaafd zijn met de vele skill moves van FIFA, maar let wel: deze move kan alleen met spelers die een dribbel-rating van boven de 80 hebben.

2. Stop elke penalty

FIFA 18 stop elke penalty

© YouTube

Er circuleert een trucje waarmee het wel érg makkelijk is om strafschoppen te stoppen. Het lijkt bijna te simpel om waar te zijn, maar als een penaltynemer in de rechterhoek wil schieten kijkt hij naar rechts. Gaat hij links schieten dan beweegt zijn hoofd, juist, naar links. Benieuwd wanneer EA dit eruit patched…

1. Afstandsschoten zijn hilarisch makkelijk

Ook in FIFA 18 is het kinderlijk eenvoudig om op deze manier te scoren

© EA Sports

In de demo van FIFA 18 was al merkbaar dat het bizar makkelijk is om in FIFA 18 van afstand te scoren. Als je net buiten de 16 aanlegt en diagonaal richting de verst gelegen paal schiet, pik je meestal een goal mee. Dat werkt vooral goed met een geplaatst schot (R1 of RT ingedrukt houden). Je hebt dit niet van ons…

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog