Logo Voetbalblog
5 dingen die we al weten over FIFA 18

mei 2017 • FIFA-tips

5 dingen die we al weten over FIFA 18

De details over FIFA 18 zijn schaars, maar het spel ligt al over een halfjaartje in de winkels! Wat we al wel weten over de nieuwe voetbalgame, klinkt in ieder geval veelbelovend.

5. Er komt een vervolg op The Journey

The Journey FIFA 18

© EA Sports

Liefhebbers van de avonturen van Alex Hunter kunnen tevreden zijn: de nieuwe verhaalmodus krijgt in FIFA 18 een vervolg. Volgens EA-baas Andrew Wilson heeft The Journey seizoen 2 nieuwe personages en verhaallijnen, dus het is de grote vraag of we Hunter terugzien.

4. De eerste beelden zijn er al… op de Switch

Nintendo bracht vorige maand een nieuwe console op de markt en EA Sports is al druk bezig met een FIFA voor de Switch. Sommigen suggereren zelfs dat in bovenstaande video de eerste beelden van FIFA 18 te zien zijn! Dat lijkt (helaas) wat kort door de bocht: waarschijnlijk gaat het hier gewoon om FIFA 17-beelden op de Nintendo Switch.

3. Je kunt hem al in juni spelen

EA Play FIFA 18

© EA Sports

EA geeft gamers al in juni de kans om met FIFA 18 aan de slag te gaan. Je moet dan wel tickets aanschaffen voor het speciale EA Play event, dat plaatsvindt in Los Angeles! Thuisblijvers (en dat zullen er flink wat zijn, vermoeden we) hoeven niet te treuren, want EA zal ook online de nodige FIFA 18-content vrijgeven.

2. Het wordt de meest meeslepende FIFA ooit… volgens de EA-chef

arjen-robben-fifa-17

© EA Sports

EA-baas Wilson maakte gamers in een perspraatje warm voor FIFA 18, en stelde onder andere dat de nieuwe FIFA de meest ‘emotioneel meeslepende’ FIFA ooit wordt. Hij onthulde uiteraard niet wat dat precies inhoudt; wellicht ondersteuning voor Virtual Reality? Feit is dat het spel op dezelfde engine draait en qua graphics en animaties aan zijn top lijkt te zitten.

1. Ultimate Team gaat op de schop

Cristiano Ronaldo cover FIFA 18

© EA Sports

En nog een onthulling van de EA-baas: Ultimate Team wordt aangepakt. Niet zo verwonderlijk, want FUT is al jaren het meest populaire onderdeel van FIFA. Op zijn persconferentie vertelde Wilson dat er wordt gewerkt aan ‘nieuwe, innovatieve ervaringen’ binnen Ultimate Team. Opnieuw geen details, al wilde hij nog wel kwijt dat FIFA 18 de meest verbonden FIFA ooit wordt. We kunnen niet wachten!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog