Logo Voetbalblog
Met deze 6 formaties in FIFA 20 ga je iedereen verslaan

oktober 2019 • FIFA-tips

Met deze 6 formaties in FIFA 20 ga je iedereen verslaan

De juiste formatie is in FIFA 20 belangrijker dan ooit, omdat verdedigen een pittige klus is. Met het goede systeem creëer je kansen, maar sta je niet in je hemd bij tegenaanvallen. Omdat het arsenaal aan tactische opties overweldigend is, zetten wij hieronder de 6 beste formaties in FIFA 20 op een rij. Welk systeem past het beste bij jouw speelstijl?

1. 4-2-3-1 Narrow

Beste formaties FIFA 20

© Gamesradar / EA Sports

Een populaire formatie dit jaar, omdat een solide achterhoede zo essentieel is in FIFA 20. Geef je twee CDM’s de instructie mee om het centrum te dekken en laat je backs achterin hangen. Als je liever met opkomende backs speelt, is het ook een optie om je verdedigende middenvelders de flanken te laten dekken. De drie aanvallende middenvelders geven je genoeg opties om tussen de linies te spelen.

2. 4-1-2-1-2 Narrow

Dit zijn de beste formaties in FIFA 20

© Gamesradar / EA Sports

Als je kickt op balbezit, is dit de formatie voor jou. Met vier middenvelders heb je altijd afspeelmogelijkheden en aanvallende opties. Een creatieve aanvallende middenvelder die met de steekpassjes strooit is in deze formatie essentieel. Stel ook een aanvaller op die achter de verdediging duikt. Je bent in deze formatie kwetsbaar bij een tegenaanval – laat je verdedigende linie daarom intact en zorg dat je backs achterin blijven chillen.

3. 3-5-2

Formaties voor FIFA 20

© Gamesradar / EA Sports

Drie verdedigers klinkt riskant, maar als je je verdedigende middenvelders het centrale duo laat helpen zit de deur potdicht. Zorg voor twee snelle backs aan weerszijden van de centrale verdediger, want zij moeten zowel het centrum als de vleugels bestrijken. Ook voorin zijn snelle spelers essentieel voor dodelijke counters. Vergeet niet in te stellen dat je twee spitsen achter de verdedigers glippen als het moment zich voordoet.

4. 4-3-3 Defend

FIFA 20 formaties

© Gamesradar / EA Sports

Ook met deze formatie leun je op een solide defensieve linie, maar er is meer ruimte voor de buitenspelers. De twee verdedigende middenvelders dienen als slot op de deur. Laat ze daarom niet te veel over het veld zwerven – dit maakt je kwetsbaar bij counters. Zorg voor een creatieve CM, omdat deze speler het meest aan de bal is en de buitenspelers moet bedienen. In deze formatie is het beter om je spits tot aanspeelpunt te bombarderen. Op die manier kan hij de laatste pass meegeven aan inkomende ‘wingers’.

5. 4-4-2

Beste formaties in FIFA 20

© Gamesradar / FIFA 20

Een geschikte formatie om te domineren op het middenveld, omdat je zowel op de flanken als in het centrum opties hebt. Omdat 4-2-2 werkt met inschuivende centrumverdedigers, is het belangrijk dat je twee CM’s echte box-to-box spelers zijn. Zij moeten immers de gaten opvullen die de verdedigers achterlaten. Je kunt één van de twee spitsen als valse 9 laten spelen om als aanspeelpunt te dienen, maar het is ook aanlokkelijk om twee snelle spitsen achter de verdediging te laten duiken.

6. 4-2-2-2

FIFA 20 beste formaties

© Gamesradar / EA Sports

Deze formatie zul je het vaakst terugzien in FIFA 20, omdat hij simpelweg het meest uitgebalanceerd is. Met 4-2-2-2 heb je twee verdedigende middenvelders die je verdedigende linie bijstaan, maar tegelijkertijd vier aanvallers waarmee je je tegenstander kan teisteren. Om deze formatie zijn werk te laten doen, is het belangrijk dat je de CDM’s als slot op de deur gebruikt. Laat ze niet over het veld zwerven en zorg dat ze de vleugels dekken als je backs naar voren sprinten. De twee aanvallende middenvelders op de flanken dienen als link tussen je verdedigende middenvelders en de spitsen. Geef ze daarom een vrije rol.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog