Logo Voetbalblog
In deze FIFA was Robben voor het laatst niet de beste Nederlander
© ProShots

februari 2017 • FIFA-tips

In deze FIFA was Robben voor het laatst niet de beste Nederlander

Arjen Robben is de allerbeste voetballer die Nederland kent. Dat bewees de ongrijpbare aanvaller gisteravond maar weer eens, toen hij de Arsenal-verdediging genadeloos te kijk zette met dit heerlijke afstandsschot. 

Geen verrassing dus dat de Groninger als beste Nederlander in FIFA geldt. Je zou denken dat dat al jaren het geval is, maar toch stond er in FIFA 14 nog iemand anders op numero #1.

Dat was niemand minder dan Robin van Persie, die in het deel mocht rekenen op een rating van 89! Robben moest het toen met één puntje minder stellen (88).

Niet zo heel raar dat EA Sports destijds op die verdeling uitkwam: Van Persie werd in het seizoen 2012/2013 topscorer van de Premier League en had zijn club Manchester United bijna eigenhandig kampioen gemaakt.

De rolverdeling is inmiddels héél anders, want RvP is door wat magere jaren afgezakt naar rating 81. Leeftijdsgenoot Robben komt nu uit op een score van 87, en eindigt daarmee nog altijd in de top 50 van beste spelers.

De hoogste score die de topaanvaller ooit behaalde was 90, in FIFA 15. Enkel Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer gingen hem toen voor.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog