Logo Voetbalblog
Tips om te verdedigen in FIFA 22: zo stop je elke aanvaller
© EA Sports

oktober 2021 • FIFA-tips

Tips om te verdedigen in FIFA 22: zo stop je elke aanvaller

Je krijgt het niet cadeau in FIFA 22. Scoren is ontzettend moeilijk, maar ook verdedigen in de voetbalgame vereist oefening. Zit je met je handen in het haar omdat je tegenstanders je van alle kanten voorbij rennen? Geen zorgen. Wij zijn hier om je te helpen met de beste tips om te verdedigen in FIFA 22. Zoek je tips om te scoren? Check deze post.

Zorg voor snelle verdedigers

Gebruikmaken van snelheid (of pace abuse, zoals haters het noemen), geldt in FIFA 22 net zo goed voor verdedigen als aanvallen. Nogal wiedes om een snelle verdediger op te zetten, als je 9 van de 10 keer tegen pijlsnelle aanvallers staat. Over welke snelle verdedigers hebben we het dan? Nou, grappig feitje is dat Nederlandse Jeremiah St. Juste de snelste centrumverdediger van FIFA 22 is. Onze eigen Virgil van Dijk dan weer de beste verdediger van de game, en met zijn 78 PACE zeker niet megatraag.

© YouTube

Gebruik de jockey-knop

L2 (LT op Xbox) is al een aantal jaar dé manier om aanvallers onschadelijk te maken. Door te jockeyen cirkel je als een haai om de aanvaller heen en probeer je hem tot fouten te dwingen. Als je op het goede moment toehapt is een tackle dan niet eens nodig. Vaak zal je tegenstander ongeduldig worden en zich vanzelf vastlopen, of een verkeerde pass geven. Pro-tip: met R1 (RT op Xbox) roep je er een extra speler bij om meer druk te zetten. Pas daar wel mee op, want ergens anders kan dan een gat ontstaan.

Time je tackle

Er zijn momenten dat jockeyen geen optie is. Dan is een staande tackle of welgemikte sliding geoorloofd, maar let er wel op dat je die goed timet. Zaag je een speler doormidden in de 16, dan is het huilen geblazen. Probeer welgemikte slidings en tackles daarom zoveel mogelijk te beperken tot het middenveld. Een tactische overtreding mag best, maar als je dat randje strafschopgebied of daarbinnen doet is er weinig tactisch meer aan.

© EA Sports

Gebruik de juiste formatie

Als je een FIFA-beginneling bent is compact spelen aan te raden, voor dat extra slot op de deur. De juiste formatie is daarbij belangrijk. Ben je geen ster in verdedigen? Met 4-2-3-1 Narrow of 4-2-3-1 Wide zakken je twee middenvelders terug en ben je het best beschermd. Too much? 4-4-2 Holding of 4-3-3 Holding is aanvallender, maar nog steeds met controleur.

Loop gaten snel dicht

De tijden dat FIFA je bij het handje nam zijn voorbij. Als je jouw spelers niet zelf positioneert, is het gatenkaas in FIFA 22. Het is zaak dat je snel reageert om gevaarlijke situaties in de kiem te smoren. Zie je een afspeelmogelijkheid voor je tegenstander, selecteer dan de dichtstbijzijnde speler en probeer het gat dicht te lopen. Op die manier ben je aan het verdedigen én krijg je direct balbezit. Pro-tip: met je rechterstick selecteer je spelers sneller dan met L1 (LT).

Zie je deze tips liever in actie? In onderstaande video geeft YouTuber BorasLegend je de beste tips om te verdedigen in FIFA 22. Als je hem nog niet in huis hebt, kun je FIFA 22 hier bestellen!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog