Logo Voetbalblog
Zoveel is Alex Hunter in het echt waard

april 2017 • FIFA-tips

Zoveel is Alex Hunter in het echt waard

Grote kans dat je als FIFA’er aan de slag bent gegaan met The Journey, want de verhaalmodus van FIFA 17 was ongelofelijk populair. Zoals je weet speel je in The Journey het levensverhaal van Alex Hunter, die zijn weg probeert te vinden als profvoetballer.

De website Dream Team FC gaat aan de slag met een interessante kwestie: hoeveel zou de fictieve aanvaller in het echt waard zijn? Om die vraag te beantwoorden, neemt het medium diverse factoren in ogenschouw (oppassen: lichte spoilers over het verhaal in aantocht).

Dream Team keek naar zijn aanvallende kwaliteiten en snelheid, maar ook zijn enorme potentie en het feit dat hij maar een half seizoen actief was in de Premier League – hij speelt eerst immers als huurling in de Championship. Ook wordt Alex vergeleken met de transfersommen van vergelijkbare, jonge talenten als Anthony Martial en Marcus Rashford.

De website concludeert uiteindelijk dat de real life transfersom van Hunter ongeveer neerkomt op 40 miljoen pond (46 miljoen euro). Die prijs ligt wellicht iets lager als je ervoor kiest om Alex voor een club als Bournemouth te laten spelen.

Het volledige artikel van Dream Team FC over Hunter kun je hier lezen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog