Logo Voetbalblog
Dit zijn de 10 meest teleurstellende Eredivisie-spelers dit seizoen
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

Dit zijn de 10 meest teleurstellende Eredivisie-spelers dit seizoen

Wij zetten 10 teleurstellende spelers van dit seizoen op een rijtje. Wie viel voor jou het meeste tegen? En gaan deze jongens het volgend seizoen wel maken?

10. Renato Tapia

Renato Tapia

© Pro Shots

Tapia stapte in januari over van FC Twente naar Feyenoord. Waar de Tukkers blij waren met de transfersom die de club kreeg, kunnen de Rotterdammers nog niet genieten van de middenvelder. Tot dusver kwam Tapia tot drie duels in dienst van Feyenoord; een totaal van 144 minuten…

9. Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi

© Pro Shots

De vleugelspeler beleefde een prima eerste helft van het seizoen, maar sinds de winterstop heeft hij last van een dipje. El Ghazi zal zelf ook niet helemaal tevreden zijn over zijn voortgang, toch staat hij in de belangstelling van meerdere topclubs.

8. Eljero Elia

Eljero Elia

© Pro Shots

Elia werd met veel bombarie naar Rotterdam gehaald, de vleugelspeler zou de club moeten helpen naar de top van de Eredivisie. Het winnende doelpunt in de KNVB Beker mag Elia op zijn cv zetten, maar de rest van het seizoen was het voornamelijk hijzelf die de positieve woorden over hem sprak.

7. Simon Gustafson

Simon Gustafson

© Pro Shots

De Zweed kwam over als een groot talent en beleefde een goede eerste seizoenshelft bij Feyenoord. De vermoeidheid brak de middenvelder echter op; sinds de winterstop speelde Gustafson maar in vier duels mee.

6. Maxime Lestienne

Maxime Lestienne

© Pro Shots

Lestienne wordt gehuurd van het Qatarese Al-Arabi en valt het meeste op door zijn geblondeerde haar. De aanvaller had soms een momentje, maar het seizoen van de Belg werd voornamelijk beheerst door het overlijden van zijn beide ouders. Triest…

5. Lasse Schöne

Lasse Schöne

© Pro Shots

De Deen werd voornamelijk ingezet als invaller, maar opvallen deed Schöne niet. Daarnaast is het ook maar de vraag of de vleugelspeler het nog wel ziet zitten in Amsterdam, met het gebrek aan speeltijd.

4. Viktor Fischer

Viktor Fischer

© Pro Shots

Dit zou het jaar moeten worden van Fischer, de andere Deen in dit rijtje. De vleugelaanvaller was weer helemaal fit en klaar om zichzelf te laten zien. Fischer moet het echter doen met invalbeurten, want hij is door Amin Younes uit de basis gespeeld.

3. Dominic Solanke

Dominic Solanke

© Pro Shots

Solanke geldt als een groot talent binnen de jeugdopleiding van Chelsea. De spits werd verhuurd aan Vitesse, om zo aan voldoende speeltijd te komen. De huurling wist echter niet te overtuigen in Arnhem en de fans zien hem ook niet meer terugkeren naar Vitesse.

2. Marko Vejinovic

Marko Vejinovic

© Pro Shots

De middenvelder deed het uitstekend bij Vitesse en werd opgepikt door Feyenoord. In Rotterdam weet Vejinovic zijn vorm echter niet door te zetten. Hij werd zelfs, samen met zijn gezin, bedreigd door ‘fans’ van de club.

1. Richairo Zivkovic

Richairo Zivkovic

© Pro Shots

Zivkovic werd door Ajax verhuurd aan Willem II, om zo te wennen aan het voetbal op het hoogste niveau. De spits werd echter in de winterstop alweer teruggestuurd naar Amsterdam, nadat hij in Tilburg geen potten kon breken. Nu speelt Zivkovic weer voor Jong Ajax.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog