Logo Voetbalblog
Column: Kramer vs Zomer
© Pro shots

december 2015 • Voetbalnieuws

Column: Kramer vs Zomer

Nijhuis zag de overtredingen die over en weer werden gemaakt niet of wilde ze niet zien. Het begon al met de elleboogstoot van Simon Gustafson in de maagstreek van Mark-Jan Fledderus. Maar ook de zwaaiende armbewegingen van Michiel Kramer werden niet bestraft door de arbitrage. Dit tot grote frustratie van Ramon Zomer die door één van die zwaaiende bewegingen tot bloedens toe in het gezicht was geraakt. De vraag blijft in hoeverre het bewust is wat Kramer doet. Immers (niet Lex) is de spits 1 meter 95 dus dat betekent dat wanneer hij zijn armen gebruikt deze op gezichtshoogte van zijn directe tegenstander (Zomer is 1 meter 84) bevindt.

Het gebruiken van de armen door een spits is niks vreemds maar Kramer zou eerder iemand in zijn gezicht raken dan bijvoorbeeld een Anass Achahbar (1 meter 71). Wanneer die zijn armen gebruikt bij Zomer (nog steeds 1 meter 84) zou hij hem hooguit op buik-/borsthoogte pakken en heeft de verdediger weer meer kans om de aanvaller in het gezicht te raken. De armbewegingen van Kramer waren misschien hardhandig maar kom op, het blijft een mannensport hè. Kijk maar eens naar een gemiddelde Engelse wedstrijd. Daarmee vergeleken was Feyenoord-Heracles een spelletje in de speeltuin waarbij iemand zich een beetje pijn heeft gedaan.

De frustraties werden Ramon Zomer echter te veel waardoor hij met rood kon vertrekken nadat hij eerst Dirk Kuyt een flinke schop gaf en vervolgens de kraag van Kramer’s shirt testte. Uit de daarop gegeven vrije trap scoorde Kuyt de 2-0 en was de wedstrijd beslist. Wout Weghorst kon eveneens zoveel onrecht niet verdragen en riep Kramer toe dat hij zijn moeder ging neuken. Nou ken ik mevrouw Kramer niet persoonlijk maar ervan uitgaande dat ze ongeveer 25 a 30 jaar was dat ze kleine Michiel (want dat was ie toen nog) uitwierp hebben we het hier dus over een vrouw die allang en breed de 50 is gepasseerd. Het is maar waar je zin in hebt, meneer Weghorst (1 meter 97 overigens, maar dat doet hier niet terzake). Kramer reageerde lachend en liet met zijn vingers nog even treiterend de tussenstand zien. Na afloop brieste de Heracles-spits dat zijn collega aan Feyenoord-kant het K-woord heeft gebruikt maar gek genoeg is hij de enige die dat gehoord heeft.

Ramon Zomer was na afloop niet boos op Bas Nijhuis en cs en concludeerde terecht dat Heracles gewoon één van zijn grote kansen had moeten verzilveren. Dan was de wedstrijd wellicht heel anders verlopen en werd er vast niet gediscussieerd over de zwaaiende armen van Kramer. Over de elleboogstoot van Gustafson bestaat echter geen twijfel. Ik vermoed dat Feyenoord akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie. Mocht Joris van Benthem echter toch in actie moeten  komen  en het lukt hem ook nog om de Zweed vrij te pleiten dan kunnen ze in Zeist de boel helemaal opdoeken. Ik vrees alleen dat voetbal dan echt oorlog gaat worden zoals wijlen Rinus Michels ooit eens onhandig opmerkte. En daar moeten we nu ook niet naar toe.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog