Logo Voetbalblog
De 5 beste voetbalgames
© https://pixabay.com/de/der-ball-stadion-fu%C3%9Fball-488718/

april 2017 • Voetbalnieuws

De 5 beste voetbalgames

Championship Manager

Championship Manager startte in 1992 en bereikte in 2001 / 2002 z’n hoogtepunt. Deze serie komt ieder jaar terug met een nieuw ontwikkelde game.

Sinds 2003 staat Championship Manager bekend onder de noemer “Football Manager“. Ondertussen is deze voetbalgame uitgebreid naar Xbox en is er een app-versie van te vinden.

FIFA ’97 (PC)

FIFA mag uiteraard niet missen. Electronic Arts was en is nog steeds de maker van dit beroemde voetbalspel. FIFA was in 1994 z’n tijd voor door de nieuwe bewegingstechnologie. FIFA ’97 maakte het de spelers mogelijk om tegen Engelse, Duitse, Nederlandse, Franse, Schotse en Italiaanse spelers een wedstrijd te spelen.

Kick Off 2 (1990)

In 1989 zag Kick Off voor het eerst licht. Sindsdien kent deze voetbalgame vele opvolgers. Kick Off kent zelfs een heus Wereld Kampioenschap! Een ander vermakelijk spel dat uit de vorige eeuw stamt is 888 Casino. Ook dit spel behoort tot een wereldwijd veel gespeeld spel.

Rocket League (2015)

Rocket League is een vrij originele voetbalgame. De voetbalspelers zijn ingewisseld voor stadions, auto en arena’s. Verder blijft de insteek hetzelfde: scoren. Je moet de bal in het doel raken. Het is gas geven en gaan!

Football Manager 2016 (PC)

Football Manager is de opvolger van Championship Manager. Football Manager 16 is een waanzinnige voetbalsimulatie. Deze voetbalgame is ontwikkeld door Sports Interactive. Het spel is mega realistisch en uitgebreid. Jij bent de coach en neemt de leiding over een club. Jij hebt de mogelijkheid om allerlei clubs en nationale elftallen te trainen en naar je eigen hand te zetten. Je kan zelfs stadions uitbreiden en trainingscomplexen verbouwen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog