Logo Voetbalblog
“Ajax bereikt mondeling akkoord over Mexicaans international”

juli 2019 • Voetbalnieuws

“Ajax bereikt mondeling akkoord over Mexicaans international”

Ajax heeft volgens de Telegraaf en het AD een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Edson Álvarez. De Amsterdammers zouden zo’n 15 miljoen euro over hebben voor de diensten van de 21-jarige verdediger. Alvarez komt over van het Mexicaanse Club América en zou een contract tot de zomer van 2024 gaan tekenen.

Tegenover het AD zegt directeur spelerszaken Marc Overmars het volgende over de interesse in Álvarez: “Het hangt niet een-op-een samen met het vertrek van Matthijs. Edson is een speler die er goed bij ons opstaat. Hij heeft met 21 jaar een goede leeftijd en is een vaste international van Mexico. We kennen hem al langer omdat we hem al een tijdje volgen. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten”.

“Edson is begonnen als rechtsback, speelde als centrale verdediger en in voorbije periode bij Mexico ook als controlerende middenvelder. Welke plek hij bij ons zal innemen, zullen we vanzelf zien, misschien heeft hij ook nog wel even tijd nodig.”

Álvarez, die ook in belangstelling stond van onder andere AS Roma en Wolverhampton Wanderers, zou in Amsterdam de zevende aanwinst worden voor het nieuwe seizoen. In een eerder stadium werden Razvan Marin, Lisandro Martinez, Kik Pierie, Kjell Scherpen, Quincy Promes en Bruno Varela aan de selectie van de regerend landskampioen en bekerwinnaar toegevoegd. 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog