Logo Voetbalblog
Ajax gaat voor volledige staantribune na winterstop
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

Ajax gaat voor volledige staantribune na winterstop

Na de winterstop wil de club een volledige staantribune hebben op de eerste ring van de zuidkant van het stadion. Op de ‘safe standing’ worden de supportersgroepen Vak410 en de F-side samengebracht.

“In de eerste fase worden circa tweehonderd plekken in de safe standing-constructie gerealiseerd. Vervolgens zal dit gefaseerd uitgebreid worden. Streven is dat alles aan het begin van de winterstop gerealiseerd is en dus na de winterstop klaar is voor gebruik. Er zal in de nieuwe situatie een uitbreiding plaatsvinden in de gracht waardoor er extra capaciteit ontstaat”, zo maakt de club vrijdagochtend bekend.

Bij internationale wedstrijden zal de constructie niet worden gebruikt. “Het wordt alleen toegepast tijdens wedstrijden in de Eredivisie en het KNVB bekertoernooi. Bij Europese duels is dit niet toegestaan. De staalconstructies die worden geplaatst, dienen als valbrekers. In deze constructie zit een stoel verwerkt die bij eredivisiewedstrijden en bekerduels vergrendeld zit. Bij Europese wedstrijden kunnen ze ontgrendeld worden waardoor er gezeten kan worden.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog