Logo Voetbalblog
Amateurclubs boos op KNVB: “Het riekt naar competitievervalsing”
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

Amateurclubs boos op KNVB: “Het riekt naar competitievervalsing”

De KNVB heeft besloten dat spelers die in de Eredivisie een rode kaart krijgen en geschorst worden, in sommige gevallen wel mogen uitkomen in de Tweede Divisie.

“Spelers die in het eerste elftal van een Ere- of eerstedivisieclub geschorst worden na een rode kaart voor een licht vergrijp, zoals het ontnemen van een scoringskans, mogen daarna wel in het beloftenelftal van hun club spelen. Ze worden dan alleen geschorst voor het eerste elftal. Voor rode kaarten na zwaardere overtredingen mogen ze overigens in geen enkel elftal spelen”, legt Koen Adriaanse, woordvoerder van de KNVB, uit aan de Gelderlander.

De veertien amateurclubs die deel uitmaken van de Tweede Divisie zijn boos. Zij vinden dat er sprake is van competitievervalsing: “Een rare regel. Als bij ons een speler uit het tweede elftal wordt geschorst, mag hij toch ook niet bij mij in het eerste meespelen?”, stelt Hans van der Haar, trainer van Spakenburg.

“Zo’n speler uit een eerste elftal kan dan ritme opdoen bij de beloften en wordt in feite beloond. Dat vind ik heel vreemd. Het gaat komend seizoen wel om promotie en degradatie. Die beloften spelen niet meer in een geïsoleerde competitie, zoals in het verleden. Het riekt naar competitievervalsing”, besluit Van der Haar.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog