Logo Voetbalblog
Chelsea-spelers: “Hiddink moet blijven”
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Chelsea-spelers: “Hiddink moet blijven”

De middenvelder hoopt dat clubeigenaar Roman Abramovich stopt met de zoektocht naar een nieuwe coach en Hiddink een vast contract aanbiedt. Daarnaast geeft Mikel toe dat de sfeer binnen de selectie veel beter is sinds Jose Mourinho weg is.

“Ik wil dat hij blijft. Zeker weten. Het is de keuze van de eigenaar, de club en de leiding. Zij moeten de keuze maken”, laat Mikel weten in gesprek met The Sun. “Maar als je spreekt met de spelers, 98 of 99 procent wil dat hij blijft. We zijn erg blij, we doen het goed en hopen dat onze vorm zo blijft.”

De Nigeriaan gaat verder: “Het hangt af van de leiding en of Guus verder wil. Hij heeft gezegd dat hij hier is tot het einde van het seizoen, maar je weet maar nooit, misschien veranderd hij van gedachte. Als de club hem een contract aan wil bieden, dan is dat een goede zaak. Zijn record spreekt voor zichzelf. Laten we hopen dat hij blijft.”

Mikel geeft ook aan dat de sfeer sinds Hiddink er is flink is veranderd. “De spelers voelen zich relaxter, mensen weten wat hun taken zijn en mensen voeren de taken relaxter uit. En op die manier presteren ze ook veel beter. Hiddink heeft verantwoordelijkheden gegeven aan verschillende mensen en zorgt ervoor dat zij de verantwoordelijkheden uitvoeren op een manier die hen aanspreekt.”

“Als je naar het trainingsveld kijkt, zijn de spelers relaxter. Hiddink bemoeit zich niet met andermans zaken, hij doet zijn eigen ding en spelers vinden dat comfortabel. De spelers weten precies wat ze moeten doen als Guus het trainingsveld opkomt, hij hoeft niet te praten”, vertelt Mikel. “We weten allemaal wat hij wil en dat is precies hetzelfde bij een wedstrijd. We stappen op het veld en we weten precies wat hij wil. Hij praat niet veel, maar we weten wat hij wil.”

 

Waar Mourinho bekend was om zijn humeur, wil Hiddink juist grote problemen vermijden. “Wanneer de trainer iets niet aanstaat, zegt hij dat gelijk. Hij praat met de betrokkenen en laat je weten wat je fout hebt gedaan. Deze club is groter dan iedere speler en hij laat dat zien. Guus houdt geen wrok. Als het klaar is, is het klaar en gaan we weer verder.”

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog