Logo Voetbalblog
Column: Kazim Richards past met wangedrag bij Feyenoord

september 2015 • Voetbalnieuws

Column: Kazim Richards past met wangedrag bij Feyenoord

Maar het gaat al lang niet meer om de voetballende kwaliteiten van Kazim-Richards. Bij Feyenoord is hij op een zijspoor beland waar hij niet snel meer van af komt als er geen blessures zijn. Kazim is momenteel vooral in het nieuws door opstootjes, rare uitspraken en ander vervelend gedrag. Afgelopen zondag raakte hij, door zijn gedrag, betrokken bij een opstootje na afloop van de wedstrijd en toen hij enige tijd geleden gewisseld werd schopte hij naar alles wat hij kon raken.

Coach Van Bronckhorst zag het niet. Of wilde het niet zien. Een zwaktebod natuurlijk! Het gedrag van Kazim-Richards is Feyenoord-onwaardig! Natuurlijk waren Willem van Hanegem, Theo Laseroms en Hans Kraaij Sr. niet altijd lieverdjes en bikkelhard. Met dit verschil: ze waren dit in het veld en konden bovendien ook nog voetballen.

Zeggen dat het gedrag van Kazim-Richards bij Feyenoord past is onzin. Feyenoord mag het hebben van hard werken, van soms over de scheef gaan, van passie en strijd. Maar niet van onbehoorlijk en asociaal gedrag.

Maar wie roept deze speler tot de orde? Toch niet die directie die negatief gedrag van Elia onder het tapijt schuift? Bij nader inzien past Kazim-Richards wel bij Feyenoord. Het huidige Feyenoord welteverstaan.

Danny van der Linden

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog