Logo Voetbalblog
De Boer kan problemen defensie oplossen
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

De Boer kan problemen defensie oplossen

Met Kenny Tete en Jairo Riedewald in de lappenmand kan De Boer niet beschikken over twee van zijn vaste krachten achterin. Tegen Feyenoord speelde Joël Veltman op de plek van Tete, Mike van der Hoorn op de plek van Veltman, Nick Viergever op de plek van Riedewald. Mitchell Dijks was de enige die zijn positie hield.

Op de persconferentie laat De Boer weten dat hij tevreden was met hoe zijn achterste linie speelde zondag: “Ze hebben tegen Feyenoord een goed signaal afgegeven.”

Aankomende zondag speelt Ajax tegen FC Groningen en het is de grote vraag of de achterhoede dan hetzelfde blijft. Ricardo van Rhijn en jeugdspelers Owusu en Warmerdam zijn opties om de gaten op te vullen.

“Van Rhijn kan eventueel ook centraal achterin spelen. Riechedly Bazoer? Nee, daar denk ik niet direct aan. Nicolai Boilesen is sowieso definitief einde verhaal. De opstelling verklap ik niet, maar er zal ten opzichte van het duel met Feyenoord niet veel veranderen”, vertelt De Boer over zijn opstelling.

“Ik weet hoe ik tegen Groningen wil spelen, maar dat zien jullie zondag pas. Het klopt dat we het vaak lastig hebben tegen Groningen. Ze spelen opportunistisch, maar kunnen ook goed voetballen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog