Logo Voetbalblog
Derby van het noorden: tickets voor FC Groningen en sc Heerenveen
Foto: Peter Glaser

september 2022 • Voetbalnieuws

Derby van het noorden: tickets voor FC Groningen en sc Heerenveen

Voetbal is een populaire sport over de hele wereld, en Nederland vormt daarop geen uitzondering. FC Groningen en sc Heerenveen zijn twee profvoetbalclubs uit Nederland die onderling veel geschiedenis en rivaliteit hebben. Laten we deze twee teams eens nader bekijken!

Wie zijn FC Groningen en sc Heerenveen, en wat is de derby van het noorden?

FC Groningen en sc Heerenveen zijn twee profvoetbal (voetbal) clubs uit Nederland die een langdurige rivaliteit hebben. De derby van het noorden is een wedstrijd tussen de twee clubs waar altijd met spanning naar wordt uitgekeken en die veel aandacht trekt van zowel de fans als de media.

De derby van het noorden is niet alleen een van de meest verhitte rivaliteiten in het Nederlandse voetbal, maar het is ook een van de meest hartstochtelijke en intense derby’s in heel Europa. Wil je deze wedstrijd bezoeken? Vergelijk vandaag nog tickets bij  Voetbalticket.com!

Rivaliteit: twee oude bekenden

De rivaliteit Groningen-Heerenveen is vooral gebaseerd op de ligging. De snelweg A7 verbindt de steden Groningen en Heerenveen. In het dagelijks leven gaan veel supporters van beide clubs met elkaar om; Dit is vaak het scenario in grotere steden, zoals Heerenveen, Drachten en Groningen. Verder wonen in de Friese Wouden en het Westerkwartier veel supporters van beide clubs, en ook aan de grens tussen de provincies Friesland en Groningen, waar veel fans van beide teams samen wonen en werken. Deze nabijheid schept een natuurlijke rivaliteit tussen de twee clubs en hun supporters. De concurrentie tussen FC Groningen en sc Heerenveen is vaak hevig, maar over het algemeen ook goedmoedig. Hoewel er zeker wat kwaad bloed tussen de twee supportersgroepen staat, is de rivaliteit meestal vriendschappelijk.

Waardoor ontstond de rivaliteit

Deze rivaliteit gaat terug tot de jaren zeventig, toen FC Groningen als de meerdere van de twee clubs werd beschouwd. Maar in het begin van de jaren 1990, toen Heerenveen systematisch naar de top van het Nederlandse voetbal begon op te klimmen, was het niet langer onomstreden. FC Groningen had in die jaren een turbulent bestaan, met financiële problemen en degradaties. Daardoor nam de rivaliteit tussen de twee clubs toe. Tegenwoordig strijden zowel FC Groningen als Heerenveen voortdurend om titels en trofeeën, waardoor de Derby van het Noorden een van de heetst bevochten rivaliteiten in het Nederlandse voetbal is.

Wat zijn de bijzonderheden in de Derby van het noorden?

De Derby van het Noorden is het eerste officiële evenement in zowel het Abe Lenstra Stadion (1994, Heerenveen) als de Euroborg (2006, FC Groningen). Beide teams die thuis speelden wonnen hun eerste wedstrijd met 2-0. De twee teams hebben daarnaast nog nooit tegenover elkaar gestaan in de KNVB beker.

Haal jouw tickets voor de Derby van het noorden

Wil jij ook de voetbalwedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Groningen zien? Bij Voetbalticket.com hebben we tickets voor alle beste voetbalwedstrijden in Nederland. Onze selectie van tickets is altijd up-to-date, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een ticket vindt dat aan jouw wensen voldoet. Voetbal is een geliefde sport over de hele wereld. Als je een fan bent van dit mooie spel, mag je een live wedstrijd niet missen. 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog