Logo Voetbalblog
“Die penaltydiscussie vreet aan hem”
© Pro Shots

september 2015 • Voetbalnieuws

“Die penaltydiscussie vreet aan hem”

Voormalig Oranje-keeper Hans van Breukelen vindt Cillessen een stabiele en complete keeper. “Maar wat je nu ziet, is dat die penaltydiscussie stilaan onder zijn huid gaat zitten”, aldus de oud-doelman. “Het vreet aan hem. Zoals hij donderdag bleef staan bij die corner van Celtic; daaraan zie je dat hij het even wat moeilijker heeft.Voor het eerst in zijn carrière heeft hij wat tegenwind. De vraag wordt hoe hij daarmee omgaat.”

Ook gepensioneerd doelman Ronald Waterreus twijfelt niet aan de kwaliteiten van de keeper van het Nederlands elftal, maar vindt het wel opmerkelijk dat hij nog nooit een strafschop stopte. “En het gekke is: bij sommige van die strafschoppen weet ik zeker dat hij dezelfde bal, in een normale spelsituatie, wél gewoon had gepakt”, aldus de ex-PSV’er.

Van Breukelen blijft echter vol vertrouwen in de kwaliteiten van Cillessen. “Ik ben er heilig van overtuigd dat het Jasper vanzelf een keer gaat lukken. Alleen: binnen Ajax hoop ik dat iemand hem juist in deze fase bij de hand neemt en helpt”, besluit hij.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog