Logo Voetbalblog
Deze topclubs wees Memphis af
© Pro Shots

december 2015 • Voetbalnieuws

Deze topclubs wees Memphis af

“Het was spannend, man”, vertelt Memphis. “Met Liverpool heb ik gesproken, die waren heel concreet, maar door een blessure in hun selectie wilden ze toch nog even wachten, qua type aanvaller. Daarna kwam Paris Saint-Germain. Die waren nóg concreter.”

Waarom hij PSG links liet liggen, wordt niet helemaal duidelijk. “Het lastige is dat je als voetballer niet overal grip op hebt. Het was pas mei, sommige clubs stellen hun selectie in de zomer samen”, aldus de aanvaller. “Met SEG, mijn managementbureau, heb ik alles steeds rustig af zitten wegen, maar toen kwam Manchester United, heel snel en heel direct. Dan weet je: dit is het. De echte top. Qua club én qua competitie.”

Memphis kon een jaar eerder al naar de Premier League verkassen. Tottenham Hotspur was geïnteresseerd, maar de Nederlander koos ervoor om nog een seizoen in Eindhoven te blijven. “Mijn eergevoel is het belangrijkst”, stelt Memphis. “Ik dacht: als ik kampioen word met PSV en ik word topscorer van de eredivisie, komt er vanzelf iets nóg mooiers. De lat moest voor mezelf nog hoger, snap je?”

Heel lekker gaat het echter nog niet bij United. Memphis is er echter van overtuigd dat daar verandering in komt. “Ik zie mijn carrière als een ladder”, zegt hij. “Het kampioenschap met PSV, dat was een stap omhoog. Mijn transfer naar Manchester United? Alweer een trede hoger. Soms sta ik wat langer op mijn plek, maar uiteindelijk kom ik hoger. Let maar op.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog