Logo Voetbalblog
FA stelt Diego Costa in staat van beschuldiging
© Pro Shots

september 2015 • Voetbalnieuws

FA stelt Diego Costa in staat van beschuldiging

Costa plantte in eerste instantie 2 handen in het gezicht van de Fransman en gaf er vervolgens nog een klap achteraan. Dit werd echter niet gezien door scheidsrechter Mike Dean.

Gabriel Paulista schoot zijn ploeggenoot te hulp maar liet zich door de lepe Braziliaanse Spanjaard provoceren. Paulista gaf een hakje tegen het scheenbeen van Diego Costa die uiteraard moord en brand schreeuwde. De scheidsrechter gaf Paulista de rode kaart waardoor Arsenal met 10 man verder moest.

Chelsea won uiteindelijk met 2-0 en Arsenal eindigde met 9 man omdat ook Santi Cazorla van het veld moest met 2x geel en dus rood.

De FA is niet te spreken over de misdragingen van Costa en heeft hem nu ter verantwoording geroepen. Hij heeft tot 18:00 uur vandaag de tijd om zich te verdedigen maar het heeft er alle schijn van dat de Spaans international flink gestraft gaat worden.

De Engelse voetbalbond wil Paulista voor zijn rode kaart voor 3 wedstrijden schorsen maar Arsenal heeft al laten weten daar tegen in beroep te gaan. Santi Cazorla kreeg voor zijn rode kaart een waarschuwing.

Daarnaast tikt de bond ook de clubs op de vingers omdat zij hun spelers niet onder controle hebben. Arsenal-coach Arsène Wenger was na afloop uitermate kritisch op de arbitrage terwijl José Mourinho vond dat Wenger niet moest zeuren.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog