Logo Voetbalblog
FC Twente heeft meer tijd nodig
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

FC Twente heeft meer tijd nodig

FC Twente heeft meer tijd nodig om alle gegevens over de financiën en het transferbeleid te leveren. Daarom is er om uitstel gevraagd bij de gemeente en de licentiecommissie van de KNVB.

De KNVB zal volgens een woordvoerder het verzoek zorgvuldig bestuderen en daarna een besluit nemen. Binnen welke termijn dit gaat gebeuren, is onbekend.

De gemeente Enschede toont zich wel bereid om de club tegemoet te komen. Oorspronkelijk stond de deadline op 15 februari, maar dat is een ‘zachte deadline’ volgens wethouder Eelco Eerenberg. De echte termijn is op 29 februari. In Enschede wordt er een week eerder een gemeenteraadsvergadering gehouden over het gewenste uitstel.

Dat betekent dat de licentiecommissie komende week een besluit moet nemen. Wethouder Eerenberg laat weten dat er nauw overleg is met de KNVB, maar dat hij zelf nog geen contact heeft gezocht om het proces niet op te jagen. Als de bond het uitstel weigert, houdt ook de gemeente vast aan de oorspronkelijke deadline.

In december werd FC Twente gered door de gemeente, die instemde met een reddingsplan met een garantiestelling voor 32 miljoen euro. Voor komende maandag wil de gemeente een risicoprognose hebben. Op 1 maart verwacht de KNVB de halfjaarcijfers van de club.

Interim-directeur Onno Jacobs meldt dat de onderzoeken naar het bestuur, de financiën en het transferbeleid van FC Twente niet op tijd klaar zijn. Hij laat weten: “De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk. We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog