Logo Voetbalblog
Heitinga stopt ermee
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Heitinga stopt ermee

Ajax haalde de centrumverdediger afgelopen zomer terug, maar de 32-jarige Heitinga kon nooit op een basisplaats rekenen. Hij geeft de strijd dus op.

“Meer dan dat mijn terugkeer niet is geworden wat ik ervan had verwacht, ga ik niet zeggen”, zegt hij daar zelf over op zijn website. “Daar zou ik spijt van krijgen. En op natrappen staat rood. Na de WK-finale kan ik die kleur niet meer zien.”

De centrumverdediger wist nog wel eenmaal het net te vinden dit seizoen: dat was in het bekerduel tegen De Graafschap, toen hij vanuit een hoekschop raak kopte.

Heitinga begon zijn profcarrière in Amsterdam en speelde daarna in het shirt van Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. De voetballer hoopt nu jeugdtrainer te worden bij Ajax. Er wordt tijdens de Klassieker afscheid genomen van de 87-voudig Oranje-international, die enorm populair is bij de fans.

“John kan terugkijken op een fantastische internationale voetbalcarrière. Dat het laatste halfjaar niet is geworden waar wij allemaal op hoopten, doet hier niks aan af”, laat trainer Frank de Boer aan Voetbal International weten.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog