Logo Voetbalblog
“Is tien uur champagnetijd in Nederland?”
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

“Is tien uur champagnetijd in Nederland?”

Bij de ondertekening werd champagne geserveerd. “Is tien uur champagnetijd in Nederland?”, vroeg Hyballa lachend volgens Omroep Gelderland. “Ik heb alleen een beetje genipt, omdat ik nog terug moet rijden naar Leverkusen en een training moet geven.”

“Ik ben blij en trots hier te zijn na allemaal geheim overleg in geheime kantoren. Dit is een geweldige volksclub in Gelderland, daar houd ik van. Daarom werkte ik ook graag bij Alemannia Aachen en Borussia Dortmund.”

“Ik stond vanochtend bij het stoplicht en een meneer in de auto naast mij vroeg of ik de nieuwe trainer was. Hij zei dat hij bakker was en supporter van NEC en wenste mij veel geluk voor de toekomst”, vertelt de Duitser.

Hyballa is nu nog actief als jeugdtrainer bij Leverkusen. Hij blijkt terug op het eerste contact: “Ik keek op mijn mobiele telefoon en zag 00316 en nog wat nummers. En dat was meneer Van Ingen van NEC. Ik zei: ‘Hallo, ik ben meneer Hyballa’, en toen hebben we een paar gesprekken gevoerd.”

“Ik werk volgens de Duitse nieuwe voetbalschool. Ik heb met Jürgen Klopp samengewerkt, dat is een voorbeeld. Ik heb oranje bloed. Mijn moeder komt uit Rotterdam. De Eredivisie is samen met de Bundesliga een droomdivisie voor mij”, besluit Hyballa.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog