Logo Voetbalblog
Italië – Nederland: Sterke voorhoedes treffen elkaar in de kwartfinale
© Pro Shots

juni 2019 • Voetbalnieuws

Italië – Nederland: Sterke voorhoedes treffen elkaar in de kwartfinale

Wedstrijdgegevens:
Datum: Zaterdag 29 juni 15.00
Plaats: Valenciennes
Stadion: Stade du Hainaut (Capaciteit 25.172)

In de 21e eeuw speelden Italië en Nederland al tien tegen elkaar, waarbij Nederland de eerste vijf edities geen kans van slagen had. Op basis van de 24 gemaakte doelpunten, kunnen we ook in de kwartfinale goals verwachten. Vooral tussen minuut 30 en 60 zouden er zomaar eens meerdere kunnen vallen. Miedema heeft in ieder geval al drie doelpunten tegen Italië in het verleden te pakken. Wat ons betreft, breidt ze dit aantal zaterdag uit.

Nederland wint deze wedstrijd als ze hun fouten beperken en scherp blijven. Wat we kunnen verwachten van Italië en waarom Nederland kan winnen, lees je in dit artikel.

De 4 WK wedstrijden van Italië
Italië werd eerste in groep C op basis van doelsaldo. Het won van Australië (1-2) en Jamaica (0-5) en verloor van Brazilië (0-1). Wat jammer was voor de Italiaanse vrouwen is dat er diverse doelpunten in de groepsfase zijn afgekeurd. Voor Nederland mag dit een zekere waarschuwing zijn, want Italië is dus in staat om te scoren. Waar de Oranje Leeuwinnen erg op moeten gaan letten, is het wegwerken van de bal en het voorkomen van fouten in de verdedigen. De ‘Azzures’ blijken op deze momenten erg scherp te zijn en vaak te kunnen profiteren.

China als hoge horde
Italië had zichzelf als doel gesteld om in ieder geval de groepsfase te overleven en met het bereiken van de kwartfinale is dat dubbel en dwars gelukt. Makkelijk was de wedstrijd tegen China niet te noemen. Nadat Italië op 1-0 voorkwam, door het slecht wegwerken van de bal door Chinese verdedigers, startte China een aanvalsoffensief. Op basis van het spel en de kansen had gelijkspel voor rust nog verdiend geweest. In de tweede helft viel het doelpunt wat onverwacht, maar China gaf niet op. Echter verzaakte het om te scoren.

Gevaarlijke voorhoede
De spits Bonansea (#11) is er eentje om extreem goed in de gaten te houden voor de Oranje Leeuwinnen. Zij scoorde drie keer in de eerste groepswedstrijd, waarbij één doelpunt werd afgekeurd. Daarnaast is ook Girelli (#10) een gevaarlijke aanvalster die tegen Jamaica een hattrick maakte. Net als Nederland heeft Italië geheime wapens op de bank die zomaar eens het verschil na een wissel kunnen maken. Galli (#4) scoorde dit WK al drie keer en deed dit als invaller.

De Italianen slaan stil toe
Op basis van de statistieken van de wedstrijden tegen China, Australië en Brazilië zou gezegd kunnen worden dat Italië gebruik maakt van momenten. Het elftal heeft veelal minder balbezit (gemiddeld 47%), minder (zelfs weinig) passes en een slechte pass accuracy (gem. 65%). Kortom, Italië maakt zelf het spel niet, maar schiet wel met scherp. Nederland kent over drie wedstrijden de volgende statistieken: balbezit 57% en pass accuracy 76%.

Olympisch ticket
Als Nederland deze wedstrijd wint, heeft het grote kans op een Olympisch ticket voor 2020. De drie beste Europese landen van dit toernooi krijgen automatisch een ticket. Nederland moet winnen en bij voorkeur wint ook Amerika, want dan zijn er nog precies drie landen uit Europa op dit WK actief.

We are here to make a change
Wat ontwikkeling betreft vrouwenvoetbal in het land lijken Nederland en Italië wel op elkaar. Beide teams willen fans en supporters creëren, voorbeelden zijn en het vrouwenvoetbal op de kaart zetten.

Bij de wedstrijd zaterdag in Valenciennes worden er weer veel Nederlanders verwacht. Er zal hoe dan ook een Oranje Parade zijn en voor het Nederlands elftal is het alleen maar mooi om zoveel mogelijk oranje in het stadion te gaan zien. Tegen Kameroen speelden ze ook al in Stade du Hainaut, waar er met 3-1 gewonnen werd.

Door: Voetbaluitslagen.com

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog