Logo Voetbalblog
Joël Veltman is ‘het hoertje van de verdediging’
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Joël Veltman is ‘het hoertje van de verdediging’

Vorige week eiste Veltman dat Ajax tegen FC Groningen met dezelfde vechtlust moest spelen als tegen Feyenoord, anders was het niet ‘des Ajax’. De vechtlust was echter nergens te zien in de Euroborg.

De verdediger kon na afloop van de wedstrijd wel lachen in gesprek met Metro: “Nee, de eerste helft was zeker niet des Ajax.” Uiteindelijk werd de wedstrijd in Groningen toch met 1–2 gewonnen.

Opta Sports publiceerde vorige week een statistiek, waarin bleek dat Ajax na de winterstop de minste kansen creëerde in de hele Eredivisie. “En dan toch tweede staan”, probeert hij de statistiek weg te lachen. Vervolgens gaat hij toch serieus verder: “Maar natuurlijk heb je gelijk en is dat niet des Ajax. Des Ajax is veel kansen creëren en attractief voetballen en veel scoren. Dat willen we ook. Volgens mij hebben we die intentie ook in de tweede helft laten zien. Maar een helftje is niet genoeg, we moeten dat de hele wedstrijd laten zien.”

Volgende week moet Frank de Boer extra puzzelen met zijn defensie. Nadat Jaïro Riedewald en Kenny Tete al niet beschikbaar waren, valt nu ook Mike van der Hoorn uit door een rode kaart.

Veltman vond het wel een overtreding, maar het was overdreven om daar een gele kaart voor te geven. “Ik stond er vlakbij en ik hoorde scheidsrechter Liesveld zeggen: Oh shit, je hebt al geel. Als hij wist dat Mike al geel had, had hij hem volgens mij niet gegeven. Maar zuur voor Mike, want hij speelde goed.”

Het is dus nog niet bekend waar Veltman volgende week weer speelt en daarover doet hij zelf nog een opvallende uitspraak: “Waar ik volgende week speel? Tsja, ik ben bijna het hoertje van de verdediging, haha. Ik word overal ingezet.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog