Logo Voetbalblog
KNVB krijgt matchfixing niet bewezen
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

KNVB krijgt matchfixing niet bewezen

Het bleek dan ook geen toeval te zijn dat er met 23-0 gewonnen werd,¬†Omroep Gelderland citeert bestuurslid Wienie Nillissen van de kampioen: “We hebben het op een akkoordje gegooid. Alle clubs uit onze competitie ergeren zich aan de clubscheidsrechters van Diosa-Niftrik. Die zijn zo vreselijk partijdig.”

St Avios-DBV, de ploeg die met 23-0 verloor, ervoer dat vorige week nog en vond het tijd om de opponent een lesje te leren. “Om ze terug te pakken hebben we deze uitslag vooraf afgesproken. Clubs worden zo genaaid in Niftrik.” Vooraf bedroeg het verschil 21 treffers in het voordeel van Diosa-Niftrik, maar de 23-0 nederlaag veranderde zoals gezegd alles.

Zoals verwacht is het bestuur van Diosa-Niftrik hier niet van te spreken, en eiste een onderzoek van de KNVB. Dit onderzoek is er inmiddels gekomen, maar de KNVB heeft besloten om het onderzoek te staken. Dit omdat er volgens de bond geen harde bewijzen zijn.

“Het is vaak lastig om aan harde bewijzen te komen. Sportiviteit en respect voor je tegenstanders is altijd erg belangrijk”, aldus woordvoerder Bram Groot in het Brabants Dagblad.¬†Eendracht gaf toe dat het een afgesproken zaak was, maar blijkbaar telt dit niet als ‘hard bewijs’.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog