Logo Voetbalblog
Live wedden op voetbal: dit moet je weten!

mei 2023 • Voetbalnieuws

Live wedden op voetbal: dit moet je weten!

Het was tot kort alleen mogelijk om te wedden op voetbal als je van tevoren inzette op wedstrijden en bijvoorbeeld voorspelde wat de eindstand zou worden of welke club zou gaan winnen. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om live te gokken op voetbal. Ideaal als je naar een voetbalwedstrijd zit te kijken en je opeens het gevoel hebt dat een doelpunt heel dichtbij is. Het is natuurlijk nooit zeker dat je voorspelling uitkomt, maar je kunt wel live wedden en je voorspellingen tijdens de wedstrijd aanpassen. Op die manier heb je mogelijk een grotere kans om te winnen. Maar let wel: de quoteringen kunnen iedere seconde tijdens de wedstrijd veranderen. Daardoor kan je beslissing zowel voordelig als nadelig uitpakken.

Zo werkt live wedden

Met live wedden wordt ook echt bedoeld dat je kunt inzetten op gebeurtenissen binnen een sportwedstrijd die op dit moment al aan de gang is. Je hoeft dus niet verplicht in te zetten voordat de wedstrijd begint. Je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om tijdens het kijken van de wedstrijd pas in te zetten. Denk je bijvoorbeeld dat Ajax dichtbij een doelpunt is? Dan kun je dit nu tijdens de wedstrijd voorspellen en daar geld mee winnen. Maar let op: je moet kiezen tussen of pre match inzetten of live wedden. Beiden tegelijk is vaak niet mogelijk.

Pre match of live wedden?

Over het algemeen zijn de meeste online gokkers de zogenaamde pre match weddenschappen gewend. Dat betekent dat je voor de aftrap van een voetbalwedstrijd de weddenschap al afsluit bij een van de Nederlandse goksites. Zo kun je bijvoorbeeld voorspellen wat de eindstand van een belangrijke voetbalwedstrijd zal worden, wie the man of the match wordt, en welke club zal winnen. Maar bij het live wedden kun je tijdens de wedstrijd inzetten op andere gebeurtenissen. Doordat je al een deel van de wedstrijd hebt gezien, kun je meer kans maken op een prijs. Maar houd er wel rekening mee dat de quoteringen tijdens het live wedden voortdurend veranderen en dus erg kunnen schommelen. Aan het begin van de wedstrijd staat de quotering daarom altijd hoger dan als je live gaat gokken.

Verschil in quoteringen

Live wedden maakt het kijken van voetbal spannender. Je weet wel al meer over hoe het er met beide clubs tijdens de wedstrijd voorstaat. Om deze reden heb je meer voorkennis van wat er tijdens de wedstrijd kan gaan gebeuren en daar worden de quoteringen op aangepast. De quotering ligt dus hoger voor de wedstrijd dan wanneer het al 2-1 of 3-1 staat, en je weet dat één ploeg duidelijk beter is.

Niet alle opties zijn mogelijk

Als je gaat live wedden, zijn niet alle opties mogelijk. Het kan tijdens een wedstrijd gebeuren dat er een ernstige overtreding wordt gemaakt en daarom de bal op de stip wordt gelegd. Ook kan de scheidsrechter een speler een rode kaart geven. In zo’n geval worden alle quoteringen aangepast omdat de verhoudingen in het spel veranderen. Totdat de quoteringen zijn aangepast, kun je tijdelijk even niet wedden. Je kunt dus niet meteen je weddenschap aanpassen bij belangrijke gebeurtenissen.

Vertragingen bij het wedden

Het is goed om te weten dat er bij live wedden een vertraging zit als je gaat wedden. Hoewel je vrijwel meteen je weddenschap kunt aanpassen, moet je toch even wachten. De wedstrijden kijk je op televisie of via een livestream. In zo’n geval ziet niet iedereen tegelijkertijd dezelfde delen. Je kijkt dus altijd met een kleine vertraging. Om ervoor te zorgen dat iedereen eerlijk kan gokken en geen voordeel heeft bij het aanpassen van zijn weddenschap door deze eerder aan te passen, kun je alleen live gokken met een vertraging. Er zit dus enige tijd tussen het inzetten of aanpassen van je weddenschap en de acceptatie ervan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog