Logo Voetbalblog
Memphis is miljoenen waard
© Pro Shots

maart 2016 • Voetbalnieuws

Memphis is miljoenen waard

Memphis tekende afgelopen zomer een contract voor vier jaar op Old Trafford. In ruil daarvoor moest Manchester United een bedrag van 34 miljoen overmaken. Dit bedrag moest worden betaald in drie termijnen. Binnen 48 uur moest er 17 miljoen euro op de bankrekening van PSV staan. Daarna werd het bedrag gehalveerd, en moest de ploeg uit Manchester 8.5 miljoen euro overmaken voor 1 januari 2016 en daarna nog eens voor 1 juli 2016.

Nu is 34 miljoen al een groot bedrag, maar hier kan nog eens negen miljoen euro bovenop komen als Manchester United: Kampioen van Engeland wordt (1,35 miljoen), de halve finale van de Champions League bereikt (325 duizend euro), de CL-finale haalt (650 duizend euro), het miljoenenbal wint (1,35 miljoen) en als het toptalent wordt doorverkocht met winst. De kampioen van Nederland krijgt 10% van de winst die Manchester United eventueel maakt op het toptalent. Dit bedrag kan oplopen tot vijf miljoen euro.

PSV zal deze bonussen dit seizoen niet meer krijgen, want The Red Devils zijn uitgeschakeld in de Champions League en staan 16 punten achter op de nummer een. Wel zou het kunnen zijn dat Memphis verkocht wordt, maar dan is het nog maar de vraag of dit met winst gebeurd.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog