Logo Voetbalblog
Populaire sporten om op te wedden bij de bookmakers
© Pro Shots

maart 2021 • Voetbalnieuws

Populaire sporten om op te wedden bij de bookmakers

Indien je het leuk vindt om te wedden op sport dan is het van belang om goed na te denken over de sport waarop je wilt gaan wedden. We overdrijven niet wanneer we zeggen dat je uit nagenoeg alles kunt kiezen. Van voetbal tot aan schaken, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is wel mogelijk voor de sportweddenschappen.

Ben je benieuwd wat de meest populaire sporten zijn om op te wedden? Neem dit artikel dan zeker even goed door, dit zijn de meest bekende sporten om te wedden op sport bij betrouwbare bookmakers!

  • Wedden op voetbal

Voetbal is van alle sporten de meest populaire sport waar je maar op kunt wedden bij de online bookmakers. Het is bij het wedden op voetbal mogelijk om uit heel wat diverse soorten opties te kiezen voor bij het wedden. Een voorbeeld daarvan is het feit dat je, in tegenstelling tot American Football, kunt wedden op gelijke spelen.

Soms is de winst voor gelijkspel winstgevender dan de kans dat een team met de winst naar huis zal gaan. Een andere reden dat voetbal weddenschappen zo leuk zijn om te overwegen voor je sportweddenschappen is dat verschillende populaire clubs over de hele wereld spelen. Diezelfde clubs spelen ook op verschillende momenten in het jaar, hierdoor heb je altijd wat leuks om te kijken. Als het gaat om internationale voetbalweddenschappen zijn er natuurlijk een paar landen die het altijd goed zullen doen.

  • Wedden op boksen of MMA

Boksen was vroeger één van de meest populaire sporten om op te wedden, al is dit de laatste jaren wel wat meer veranderd. Wat niet veranderd is, is dat de sport super leuk is om te doen als je het leuk vindt om te wedden op sport én je een liefhebber bent van de sport. 

Een van de belangrijkste redenen dat wedden op boksen zo leuk is, is dat er niet veel verschillende uitkomsten zijn in een bokswedstrijd. Dit beperkt het aantal beslissingen die genomen moeten worden. Vergelijkbaar met voetbal vindt het boksen het hele jaar plaats. Zo kan je in het ene seizoen wedden op de wedstrijden van Glory en op een ander moment juist kiezen voor het wedden op de MMA in de Verenigde Staten.

  • Wedden op American Football

Veel sport gokkers beschouwen voetbal als een van de leukste sporten om te wedden. Wedden op de NFL wordt dan ook steeds meer gewed hier in Europa. In 2015 schatte de American Gaming Association dat er ruim 93 miljard dollar zou worden ingezet op de sport.

Nu sportweddenschappen sindsdien steeds vaker gelegaliseerd zijn zal er misschien nog wel meer worden gewed op deze sport. Een waarom American Football winstgevender is dan andere sporten is dat favorieten niet zo vaak verliezen als bij andere sporten. Dit zorgt ervoor dat het net even wat makkelijker wordt om met succes de juiste sportweddenschappen te plaatsen. Al komt er natuurlijk wel een hele portie geluk bij kijken.

  • Wedden op basketbal

Basketbal is een van de meest populaire sporten over de hele wereld. Dit brengt mee dat het plaatsen van sportweddenschappen voor basketbalwedstrijden erg leuk is om te doen. Tijdens het NBA reguliere seizoen zijn zelfs de beste teams onderhevig aan toevalstreffers door de tegenstanders.

De Milwaukee Bucks wonnen de meeste wedstrijden in de competitie vorig seizoen met een record van 56-17. Deze toevallige verliezen komen meestal voor in het begin van het NBA seizoen. Het leuke hieraan is dat je in het begin soms enorm hoge quoteringen kunt vinden bij de bookmakers. Net als bij andere sporten is het ook bij basketbal mogelijk om uit heel wat diverse soorten opties te kiezen voor bij het wedden. Dit zorgt ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen.

  • Wedden op honkbal

Honkbal is een van de lastigste sporten om op te wedden, maar het heeft wel bepaalde elementen die het wedden op deze sport echt super leuk maken. Het eerste voordeel is het feit dat het een data-gedreven competitie is. Dit betekent dat je een weloverwogen weddenschap af kunt sluiten.

Zo kunnen gokkers gebruik maken van statistieken zoals een ‘pitcher’s walks’ en ‘hits per inning pitched’ (WHIP) om te weten hoe goed ze lopers te houden van de honken. Zij kunnen zelfs statistieken zoals ‘wins above replacement'(WAR) gebruiken om te weten hoeveel kans een speler heeft om te winnen.

Tip – zoek de juiste bookmakers uit

Ongeacht de soort die je wilt kiezen voor het wedden op sport is het van belang om echt goed onderzoek te doen naar de bookmaker die je op het oog hebt. Het is namelijk zo dat er veel onderscheid zit tussen diverse soorten aanbieders. Het is goed mogelijk dat een bepaalde sport niet is terug te vinden op de website van een bepaalde bookmaker. Iedereen kent de bekende aanbieders als William Hill, Unibet, Ladbrokes en Bwin maar er zijn er vele meer!

Wil je bijvoorbeeld gaan wedden op een sport als honkbal dan moet je even goed kijken of de bookmaker deze sport wel aanbiedt. Gelukkig kan je op de site van de betreffende bookmakers eenvoudig terugvinden welke sporten men allemaal kan vinden om op te wedden. Door je huiswerk te doen kom je altijd uit bij de juiste bookmaker uit.

Ook zelf wedden op sport?

Zoals je wel kunt zien zijn er talloze sporten te vinden waar je een sportweddenschap op kunt plaatsen. Er zijn uiteraard nog veel meer andere sporten waar je op kunt wedden. Door je goed in te lezen en te verdiepen in een bepaalde sport  weet je zeker dat je tijdens het wedden op sport niet meer voor bepaalde verrassingen komt te staan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog