Logo Voetbalblog
Terug in de eerste divisie heeft Sparta Rotterdam belangrijke keuzes te maken
© Pro Shots

juni 2019 • Voetbalnieuws

Terug in de eerste divisie heeft Sparta Rotterdam belangrijke keuzes te maken

De oudste actieve club, Sparta Rotterdam zijn terug in de eredivisie sinds vorig seizoen, nu is het van belang belangrijke beslissingen voor de toekomst van het team te maken voor het aankomend seizoen. Een van de eerste stappen die genomen werden in het 2019/2020 seizoen was het behouden van de kwaliteit van de coaches van het team. Het goede nieuws is dat de contracten van Nico Jalink Nourdin Boukhari en Frank Kooiman vernieuwd zijn voor nog een extra seizoen. Volgend seizoen zal Nico Jalink tevens een van de assistenten zijn van manager Henk Fraser. Daarbij komt ook nog dat Frank Kooiman goalkeeper coach zal blijven voor het volgende seizoen en Timo de Water zal worden toegevoegd aan het management team als sportpsycholoog.

Spelers die het team verlaten
Eind maart bevestigde Sparta Rotterdam het vertrek van zes spelers: Royston Drenthe, Roy Kortsmit, Gregor Breinburg, Giliano Wijnaldum, Janne Saksela en Edouard Duplan. In een interview voor VoetbalPrimeur, gaf directeur Henk van Stee zijn versie over het vertrek van deze sporters. “Natuurlijk kan het zijn dat sommige van deze spelers meer aan het team zouden willen bijdragen, en van onze kant zouden we meer van ze kunnen verwachten. Hoe dan ook we wensen alle zes spelers veel succes” zei Stee. Met Drenthe’s vertrek van zijn thuis team, zal hij waarschijnlijk niet meer in het voetbal terug keren. Terugdenkend aan het feit dat hij zich al eerder in 2016 terug getrokken had van het voetbal in 2016. Na zijn vertrek toen, sloeg hij verschillende nieuwe wegen in, zoals met rap en poker. De linkerveld speler nam deel aan verschillende poker toernooien en overwoog om professional te worden, in welke veel denkwerk met veel strategie wordt vereist, toch kwam hij weer terug in het professioneel voetbal voor Sparta Rotterdam. In dit laatste seizoen, verloor Drenthe grond in de opstelling en eindigde het jaar op de bank, wat de voetballer niet motiveerde en wat eindigde in zijn vertrek van Sparta.

Sparta Stadion Het Kasteel

© Wikipedia

De situatie van Laros Duarte en Fankaty Dabo in het team
Een van de beste spelers van Sparta Rotterdam uit de eerste divisie, Laros Duarte speelde een belangrijke rol in de sprong naar de eerste divisie. Ervaren en met goede techniek speelde hij in vijfendertig wedstrijden in het laatste seizoen en droeg hij drie goals en zeven assist bij. Duarte maakt deel uit van de Eindhovense club PSV en zijn uitlening aan Sparta eindigt eind juni. “Nadat ik vorig jaar aan het team was toegevoegd voelde ik meteen het vertrouwen en respect van de andere spelers. In mijn jeugd wilde ik altijd deel uitmaken van Sparta in de eredivisie, ik heb daar jaren over gedroomd. PSV kwam op mijn pad en dat is waar het nog steeds kan gebeuren” gaf Duarte aan in een verklaring aan ED. Fankaty Dabo, echter hoort bij Chelsea FC en was een van de beste rechtsachter spelers in de eerste divisie vorig seizoen. Omdat deze Engelse speler aan Chelsea toebehoort is de enige mogelijkheid om deze speler te behouden voor Sparta dat Chelsea de uitleen verlengt met nog een seizoen.

Gemodereerde verwachtingen voor volgend seizoen
Voor Sparta Rotterdam is het doel in deze top divisie van het Nederlands voetbal te blijven, de fans van Sparta zouden niet het signeren van grote contracten moeten verwachten nu. De laatst behaalde titel van de eredivisie van Sparta was in 1959 en de laatste keer dat ze de KNVB beker behaalden was in 1965. Het team moet zich eerst weer stevig voet aan de grond krijgen als ere divisie team voordat ze plannen kunnen maken om naar de top van het Nederlands voetbal door te breken. Om op de plek te blijven waar ze zijn is het mogelijk dat het team besluit meerdere spelers van verschillende teams te lenen, om via deze weg de kwaliteit van het team hoog te houden zonder grote investeringen te hoeven doen. Het goede seizoen van 2018/19 laat zien dat Sparta Rotterdam de kwaliteiten hebben om in de eerste divisie te spelen. Nu nog kijken of het management team die kwaliteiten heeft, zelfs met weinig middelen een team te vormen om in de top vijftien te blijven volgend seizoen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog