Logo Voetbalblog
Twente liep man van 40 miljoen mis
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

Twente liep man van 40 miljoen mis

De club was in 2013 dichtbij de komst van de middenvelder, die nu voor zo’n 40 miljoen overstapt naar Bayern München. “Als de club toen ‘ja’ had gezegd, dan hadden we hem gehad. Daar viel geen speld tussen te krijgen”, zo laat Michel Jansen weten aan TC/Tubantia.

De Portugees werd toentertijd bekeken tijdens een toernooi voor talenten onder de zestien jaar. Volgens Evert Bleuming konden de Tukkers Sanches inlijven voor 250.00 euro. Benfica was namelijk vergeten om het talent een contract te geven.

Tijdens een vergadering van de club zag zowel Bleuming als Jansen het plan van tafel geschoven worden. “Ze vonden Sanches het geld niet waard”, aldus Jansen.

Uiteindelijk viel de keuze op Miguel Pinto: “Cees Lok vond dat we voor de positie van Sanches al genoeg spelers in huis hadden. Hij vond Pinto een stuk interessanter en Pinto speelt nog altijd bij Twente.”

“Je weet natuurlijk nooit hoe het bij ons was gelopen met hem, maar misschien was hij nu wel onze reddingsboei geweest”, vertelt Jansen over Sanches.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog