Logo Voetbalblog
Verbeek vindt Cruijff niet toonaangevend
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

Verbeek vindt Cruijff niet toonaangevend

Eerder deze week stak Pep Guardiola niet onder stoelen of banken dat hij Verbeek een zeer goede trainer vindt. Verder liet de Catalaan weten veel van Verbeek kan opsteken. Volgens Guardiola laat Verbeek bij al zijn getrainde clubs zijn karakter duidelijk doorschemeren.

Verbeek laat nu in gesprek met Metro¬†weten dat het natuurlijk leuk is dat zo’n grote trainer aan hem vraagt hoe hij werkt en geeft Guardiola ook een compliment: “Hij heeft gigantisch veel prijzen gewonnen, is bezeten van voetbal, is creatief.”

“Ik vind dat Guardiola iets nieuws heeft toegevoegd aan het voetbal, zoals Rinus Michels, Louis van Gaal en Guus Hiddink dat in het verleden ook hebben gedaan,” gaat Verbeek verder. “Guardiola is toonaangevend in het moderne voetbal. Hij heeft laten zien dat offensief voetbal wel degelijk kan lonen tegen defensief ingestelde teams.”

Opvallend: in het rijtje grote, succesvolle Nederlandse trainers noemt Verbeek geen Johan Cruijff. Daarvoor heeft de coach van VfL Bochum een reden: “Cruijff is zes jaar trainer geweest en was succesvol bij Barcelona, maar daarna heeft hij niks laten zien als trainer. De invloed van hem, als trainer, is minder groot dan van trainers die jarenlang aan de weg timmeren.”

 

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog