Logo Voetbalblog
De vrouw die Van Basten bedroog (maar ze kwam terug)
© YouTube / Facebook

juni 2024 • Vriendinnen

De vrouw die Van Basten bedroog (maar ze kwam terug)

De meningen over Marco van Basten zijn behoorlijk verdeeld. Iedereen is het er wel over eens dat de ex-voetballer een legendarische spits was, maar als coach en analist bakt hij er weinig van. Ook in zijn huwelijk ging het niet altijd crescendo. De vrouw van Marco van Basten is nog steeds Liesbeth van Capelleveen, maar dat had zomaar anders kunnen lopen.

Van Basten is sinds 1986 samen met Liesbeth. De twee leerden elkaar kennen in Amsterdam en stapten zeven jaar later in het huwelijksbootje, op Kasteel de Haar nabij Utrecht.

Een sprookje werd het alleen niet. Zoals wel meer voetballers kreeg ‘San Marco’ veel aandacht van andere vrouwen en kon hij die verleiding niet weerstaan. In de jaren 80 legde hij het aan met een andere dame uit Amsterdam. “Zij kon ook goed dansen”, liet Marco subtiel weten in de talkshow Beau.

Liesbeth koos eieren voor haar geld toen ze erachter kwam, en verliet Marco. Ze schreef hem een briefje: “‘Ik heb het heel leuk met je gehad en zal altijd van je houden. Ik wens je het allerbeste.”

Zichtbaar geëmotioneerd vertelde Van Basten aan Beau dat zijn hart brak door deze boodschap. “Het was heel erg. Ze liet me begrijpen dat ik een volledig verkeerde beslissing had genomen.” De oud-aanvaller deed er alles aan om de relatie te lijmen en dat lukte: Liesbeth keerde terug.

Het herenigde stel kreeg daarna drie kinderen: Deborah, Rebecca en Alexander. Alledrie zijn ze het huis uit en beide dochters hebben zelf een kind. Opa is Marco dus ook al!

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog